divendres, 25 de novembre del 2011

La coalició ICV-EUiA de Badia valora positivament els resultats de les eleccions generals a Badia


La valoració dels resultats electorals ha deixat un sabor agredolç entre els adherits/des i amics/gues de la coalició a Badia. El fet d'haver-hi doblat el nombre de vots i esdevenir tercera força política al municipi fa entendre que cada vegada més ciutadans entenen ICV-EUiA com una organització política en la que confiar. Per a ICV-EUiA la majoria absoluta aconseguida pel PP a l'estat espanyol i l'ascens de CiU a Catalunya són dos situacions preocupants doncs signifiquen un avançament social de les propostes de dretes.

La preocupació per l'alta abstenció, que a Badia augmenta de 5 punts en referència a les darreres generals de 2008, també va ser objecte d'anàlisi dels assistents a la reunió. Com a proposta política es va mantenir la de continuar treballant al costat dels més afectats per la crisi amb propostes en pressupostos, mocions, proposicions a l'ajuntament i a la resta d'institucions on ICV-EUiA té representació. Continuar defensant solucions a la crisi des d'un nou model econòmic i productiu basat en el drets socials, el desenvolupament de l'economia social, l'economia verda i la innovació tecnológica continuaran essent els eixos de treball d'ICV-EUiA. Propostes realistes i o concretes que ens permetin sortir d'aquesta crisi financera, que també ho és social i ambiental, amb majors quotes de justicia social. En paraules del portaveu del Grup Municipal Eusebio Argueta " hem de continuar propossant solucions des de l'honestitat política de que no n'hi ha cap de miraculosa. La gent ens reclama precisament això: propostes realistes i concretes per sortir de la crisi. No fantasies irrealizables ni un retorn a l'economia del totxo i l'endeutament que és la que ens ha endut fins aquí ". L'aire de desencís front la majoria absoluta del PP va trovar resposta en la determinació de ser "la veu dels aturats, els indignats, els més desafavorits al Congrés" i, alhora, retrobar-nos als carrers amb tothom que estigui en la defensa dels serveis públics, de la justicia social i de l'estat del benestar com un bé comú a defensar. Argueta va señalar que ICV-EUiA sempre hem estat amb un peu a les institucions i l'altre al carrer, però la majoria absoluta del PP ens obligarà a tenir un peu i una mà a les institucions per plantar cara a la dreta reconstruint una esquerra massa atomitzada i un altre peu i una altra mà al carrer augmentant la resposta a les retalladles socials que propossin tan la dreta catalana com l'espanyola. En paraules d'Argueta " l'activitat política no s'acava en les eleccions; això és només una manifestació més de la política. A partir del 21 de noviembre retornem a l'activitat política del dia a dia al carrer, a les empreses, al moviment associatiu i veinal perquè no tot s'esgota en els procesos electorals".
ICV-EUiA centrarà ara la seva activitat en la negociació del pressupost pel 2012 en el que volem traslladar la necessitat de reduir les partides destinades a càrrecs de confiança i personal polític, per adreçar-les a programes socials que necessitaran de més pressupost. ICV-EUiA fent un acte de responsabilitat, com ho va fer durant l'elaboració i aprovació de les ordenances fiscals, està treballant amb l'equip de govern l'elaboració d'un pressupost que pugui donar resposta a les necessitats dels badiencs més afectats per la crisi. Properament farem un acte públic obert a la ciutadania on volem explicar les línies bàsiques d'allò que acordem finalment en el pressupost. Ara ens toca treballar en el pressupost aprofitant l'ambient de bon entendiment que actualmente existeix entre l'equip de govern i ICV-EUiA.
A tothom que ens heu fet confiança; moltes gràcies i esteu ben segurs/res que no us decebrem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada