dimarts, 13 de desembre del 2011

ICV demana un pressupost basat en l'eficiència en l'ús dels recursos per 2012 que serveixi per impulsar Badia a sortir de la situació econòmica actual


ICV de Badia ha demanat al govern municipal uns comptes "eficients" de cara al 2012. Per aquest motiu, han instat l'equip de govern a tenir en compte les mesures en la distribució de la despesa que planteja la formació i que ja els han fet arribar. "Aquest pressupost ens preocupa molt i no compartim la proposta de l'equip de govern. Entenem que cal millorar-lo i, per això, nosaltres hem fet diverses propostes", ha explicat el portaveu municipal d'ICV-EUiA, Eusebio Argueta.
 
Argueta assegura que el principal problema de la proposta de pressupost elaborada per l'executiu local està en la distribució de la despesa proposada. Dels 11,3 milions d'euros destinats a despesa, les partides destinades a lluitar contra l'atur i la crisi, promoció econòmica o les destinades a inversions reals són insuficients per a ICV. Amb la proposta del govern municipal a la mà, ICV ha insistit en una política d'austeritat total reduint les dedicacions d'alguns membres de l'executiu, els càrrecs de confiança de 3 a 1 i eliminant allò del tot innecessari ( partides per al Butlletí municipal, Festa de l'esport, ....). Tot i haver-hi incorporat una reducció d'altres partides com per a Festes Locals, Subvencions, publicitat i propaganda institucional, personal, recollint propostes d'ICVel pressupost plantejat per 2012  té mancances importants en les partides adreçades a formació dels aturats/des,  inversions reals i promoció econòmica.  La manca de polítiques d'estalvi energètic dels darrers anys també es veuen en aquest pressupost d'una manera molt clara. ICV ha instat al govern a fer un anàlisi en profunditat de la despesa energètica i de subministrament dels edificis municipals, a més d'analitzar el volum de la despesa que aquest edificis suposen pel consistori i si és assumible per a l'economia municipal. "El principal i històric problema del pressupost de Badia és la dificultat que tenim per augmentar els ingressos. La modificació del Pla General per generar una nova zona d'activitat econòmica al municipi i la modificació de les ordenances municipals han estat les dues mesures que ICV ha recolzat i que hem treballat amb l'equip de govern per aconseguir recursos econòmics. Ara bé, augmentar els ingressos sempre  hauria d'anar acompanyat d'una despesa equilibrada i realista pels temps actuals. I això no passa en el pressupost presentat pel govern municipal"  ha declarat Argueta. "Esperem les nostres propostes siguin acceptades per poder recolzar en un futur el pressupost per 2012, cosa que ara no podem fer" ha afegit.
ICV es manté a l'espera d'una resposta de l'equip de govern. L'acceptació dels nostres plantejaments i un futur recolzament del pressupost serien dues mostres de l'entesa aconseguida entre el govern municipal i ICV. Això està lligat amb la preocupació que dins d'ICV es manté per la manca d'estabilitat política municipal a causa del govern en minoria. La manca de responsabilitat dels partits majoritaris de l'oposició, incapaços de plantejar una proposta per arribar acords estables, formals i seriosos amb el PSC per garantir la governabilitat necessària en els actuals temps és inexplicable per ICV. Davant aquesta greu irresponsabilitat, ICV està estudiant l'opció d'oferir una proposta seriosa al govern que garanteixi l'estabilitat institucional mínima per a la legislatura en curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada