dimecres, 1 de febrer del 2012

Un Ple Municipal en defensa de l'educació pública de Badia i contra els desnonaments


El passat dimecres es va celebrar el ple municipal a on es van debatre diferents mocions i propostes dutes pels diferents Grups Municipal. A destacar el suport unànime que va rebre un text en defensa de l'escola pública de Badia i que es basava en la necessitat d'obrir les 7 línies actuals de P3, evitant-ne la massificació de les aules de les nostres escoles. Amb una sala plena i amb una important presència de representants del món educatiu, tots els Grups van donar el seu recolzament a l'Escola Pública instant al departament a mantenir les línies actuals a les 4 escoles de Badia.
No van tenir la mateixa sort els següents punts alhora de les votacions. El Grup Municipal del PSC va presentar una Proposta per l'estabilitat econòmica de l'ajuntament de Badia, recolzada pel PP i per ICV-EUiA. Aquesta proposta reclama a la Generalitat de Catalunya "el pagament immediat a l'ajuntament de Badia del Vallès, del import de la subvenció pel finançament dels serveis no obligatoris de l'exercici 2011" al mateix temps que insta a la Generalitat a "la creació de una comissió bilateral Generalitat-ajuntament de Badia del Vallès pel compliment del conveni pel finançament de l'any 2006 i negociar el futur de la llei d'independència del nostre municipi". ICV sempre hem proposat la necessitat de la creació d'aquesta comissió bilateral com el millor instrument en la recerca d'una solució per garantir el futur de Badia com a municipi independent.
Una altra moció del Grup Municipal de CiU en la recerca d'un pacte fiscal que garanteixi un millor finançament dels municipis també va ser votada favorablement amb el nostre recolzament.
A destacar la intervenció d'en Alberto Mateo, veí nostre, que exposant la seva situació personal, exposava el problema de l'execució hipotecària que en breu temps caurà sobre el seu pis. Aquesta situació ens mostra la crisi en tota la seva cruesa i de quina manera cau sobre els treballadors/res. La notícia d'aquesta execució hipotecaria per part de Caixa Penedés a Badia ens ha de posar a tothom en plena mobilització perquè no podem permetre que ningú marxi de casa seva. Aquest era el nostre criteri bàsic a defensar quan discutíem el Conveni per evitar les execucions hipotecàries amb Catalunya Caixa: que ningú hagi de marxar de casa seva, fent opció de la dació en Pagament i quedant-se amb un lloguer social sense cap deute amb l'entitat bancària que no els permeti mai més aixecar el cap. Aquesta era el nostre plantejament bàsic i ho continua sent: per això defensem i hem dut la dació en pagament al Parlament de Catalunya i al Congrés dels Diputats com la fórmula més justa per evitar que les execucions hipotecàries deixin milers de persones sense casa i amb uns deutes que els obliguin a la clandestinitat fiscal de per vida.
Ens queda ara cercar assessorament pel nostre veí perquè pugui re-negociar amb caixa Penedès, alhora de solidaritzar-nos amb ell i fer-nos present tots en grup, units, el dia que els agents judicials vulguin, si es dona el cas, fer efectiva l'execució. Allí hem d'estar tots i totes com un sol cos sense cap distinció ni diferència perquè un veí ens necessita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada