dijous, 3 de març del 2011

Iniciativa al Congrés per evitar el pagament a hisenda per la dació en pagament a Badia

La diputada per ICV-IU, Núria Buenaventura registra una PNL al Congrés demanant que els badiencs que després d'acollir-se al Protocol signat entre la Secretaria d'Habitatge i Catalunya Caixa i que facin ús de la Dació en pagament per evitar el desnonament no hagin de pagar entre 12.000 i 20.000 euros de l'impost sobre l'increment del patrimoni.

Núria Buenaventura ha presentat una PNL en la que després d'explicar els motius pels que aquest veïns es veuen obligats a entregar el seu pis en Dació a més hagin de fer-se càrrec del pagament dels impostos sobre l'increment de patrimoni derivats de la obligació de duplicar el valor administratiu dels seus pisos abans d'entregar-los. Aquest fet injust, que algú hagi de pagar per un "suposat" increment patrimonial quan ha hagut d'entregar el seu habitatge habitual per no poder pagar-lo, és el que ICV-IU vol aturar al Congrés. La iniciativa, gestada des del Grup Municipal d'ICV-EUiA de Badia necessitarà del recolzament dels grups majoritaris al Congrés i haurà de ser complementada per un acord de ple que la recolzi des de Badia. Eusebio Argueta ha comentat que "s'obre la possibilitat institucional de subsanar una derivada injusta del fet que donar el pis per saldar la deuda amb una entitat bancària, generi un deute fiscal per una necessitat demanada per la pròpia entitat financera". Així, Argueta ha començat a treballar un document al que pretén que s'incorporin tots els grups polítics badiencs amb representació al consistori.

ICV de Badia del Vallès continuarà treballant i proposant solucions per evitar que els afectats hagin de pagar un deute injust i exagerat com succeeix en aquest cas concret. 

 

Foto: Alguns companys de la coalició de Badia amb la Núria Buenaventura a la Convenció programàtica "a peu de carrer" d'ICV-EUiA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada