dissabte, 29 de gener del 2011

ICV-EUiA es felicita per l’aprovació de la seva moció a favor de que l’entrega del pis valgui per saldar l’hipoteca en casos de desnonament

Tots els grups polítics presents a l'ajuntament han recolzat la Moció de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) presentada per ICV-EUiA per demanar un canvi en la llei hipotecària que inclogui la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l'habitatge, la totalitat del deute (principal, més interessos i costos judicials) quedi liquidat, tal com succeeix en altres països de la UE.

 
El portaveu d'ICV-EUiA, Eusebio Argueta s'ha alegrat de que aquesta Moció tiri endavant a Badia com una proposta d'acord "ja que estem davant d'un conflicte social que cada dia afecta a més famílies i que es concreta en l'àmbit local, ja que són els ajuntaments en un moment de crisi econòmica com l'actual on es dirigeixen majoritàriament les persones i famílies afectades a la recerca d'ajuda".
La proposta surt reforçada amb la sentència de l'Audiència de Navarra d'aquesta mateixa setmana que ha ratificat la decisió de primera instància i considera que el valor de la finca, no obstant el resultat de la subhasta, és suficient per cobrir el principal del deute reclamat.
De la mateixa manera, ICV-EUiA es congratula el recolzament obtingut a la proposta de manteniment del programa temporal de protecció per desocupació  i inserció. En aquesta proposta ICV-EUIA demana al Govern central el manteniment del PRODI, el subsidi mínim d'atur de 426€, "que ha donat cobertura a 688.894 persones des de l'inici de l'aplicació del programa i que s'eliminarà a partir d'aquest mes de febrer. El govern central ha de garantir ingressos econòmics de subsistència a les persones que han perdut la feina i no disposen d'ingressos alternatius, del contrari un important nombre de famílies es veuran abocades a la pobresa i l'exclusió social".

3 comentaris:

  1. Me parece muy importante ayudar a la gente que no puede pagar la hipoteca con ideas de este tipo. Una buena inicitaiva de ICV.
    Felicidades!!!!

    ResponElimina
  2. http://www.elpais.com/articulo/economia/Gobierno/acelera/nacionalizacion/elpepieco/20110130elpepieco_1/Tes

    ResponElimina
  3. Mocion presentada por la AEB en febrero de 2002.

    Badia del Vallès a 22 de Febrero de 2002

    MOCIÓN

    Entendiendo que todas las Viviendas del Termino Municipal de Badia del Valles, son viviendas de protecion oficial promocion publica y categoria subvencionada.

    Visto el Informe anual de 1.996 del Defensor del Pueblo, donde cataloga a dichas Viviendas por primera vez como vivienda protegida, y por tanto acogidas a unas expecificaciones concretas en materia fiscal.(adjuntamos dicho informe donde hace referencia a la legislacion aplicable a dichas viviendas, asi como otras valoraciones de fundamental trascendencia y que afectan a todas las viviendas que se encuentran ubicadas en el termino municipal de Badia del Valles y por lo tanto son competencia directa de nuestro Ayuntamiento)

    Visto el documento acreditativo de las 5.372 viviendas de Badia del Valles y que por resolucion de 6 de febrero de 1.976, resuelve dicho documento como cedula de calificacion definitiva del total de las Viviendas del Termino municipal de Badia del Valles.

    Visto que dicha resolucion de cedula de calificacion definitiva de las 5.372 viviendas, hace referencia a un periodo de protecion de 50 años, a partir de la fecha de dicha resolucion, y que por tanto espirara dicho plazo el 6 de Febrero de 2.026.

    El grupo municipal de l’Esquerra Alternativa de l’Ajuntament de Badia del Vallès proposa a l’Ajuntament en ple l’adopció dels següents acords:

    PRIMERO: Que se aplique dicha resolucion a todas las viviendas de Badia del Valles, asi como que se determine cuales son las obligaciones que tiene Adigsa, con respecto a estas viviendas de Badia del Valles. (reparaciones por defectos ocultos, mantenimiento de viviendas, gestion en la compra y venta, etc...etc.....)

    SEGUNDO:Que se tenga en cuenta la calificacion legal de todas las Viviendas de Badia del Valles, a la hora de fijar el valor catastral, equiparandolo al valor administrativo que fija Adigsa a la hora de comprar o vender cualquier vivienda del termino Municipal de Badia del Valles. ( dicha valoracion es la estricta aplicacion que el defensor del pueblo dice cuando se refiere a la fiscalidad de dichas viviendas.)

    TERCERO: Comunicar dicho acuerdo al Conseller de Politica territorial y Obras Publicas, al Director General de Servicios Comunitarios, asi como al Director General de Adigsa.

    José Barrios
    Regidor del grup municipal
    de l’Esquerra Alternativa

    ResponElimina