divendres, 30 de setembre del 2011

Aprovat el Projecte Inicial per a la Modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Badia

L'aprovació amb els vots dels Grups Municipals del PSC, PP, ICV-EUiA i CiU i l'abstenció de AEB i PXC ha estat el primer pas que permetrà el desenvolupamnet econòmic i paisatgístic dels espais existents entre Badia i Sant Pau de Riu Sec.

Comença ara un llarg procés que tindrà un període d'exposició pública a on s'haurà d'exposar i explicar de manera objectiva i comprensible el projecte, un període d'al·legacions i un retorn del projecte des de les administracions supramunicpals per a la seva aprovació final. ICV va donar el seu vot positiu després d'un seguit de reunions amb l'equip de govern on va aconseguir que les seves sugerències al projecte inicial seràn treballades de manera conjunta durant el període d'al·legacions. Des de bon començament el Grup Municipal d'ICV-EUiA va mantenir la necessitat d'incorporar un seguit de millores en el projecte presentat com poden ser la millora del tractament del Riu, la contrucció d'un Parc Fluvial al costat del Riu o millores a les zones verdes. El compromís que ICV i l'equip de govern han arribat ens permet assegurar que estem en les millors condicions possibles per aconseguir introduir els nostres plantejaments en el període d'al·legacions.
Eusebio Argueta va considerar des de bon començament aquesta modificació del Pla d'Ordenació Urbana com "una oportunitat per Badia, ja que recuperarem uns terrenys que o bé estan molt abandonats o tenen una catalogació que han quedat desfasats". Les implicacions econòmiques del desenvolupament comercial i industrial de la zona afectada encara estan per quantificar, però amb tota certesa significaràn un fort impuls per l'economia badienca. "Parlem de la creació de 38.000m2 de sostre comercial, la qual cosa ha de significar noves oportunitats i llocs de treballs tan necessaris a l'actualitat", ha declarat Argueta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada