dimarts, 27 de setembre del 2011

Ple de setembre

El ple del mes de setembre estarà centrat en el debat sobre la modificació inicial del Pla d'Ordenació Urbana proposat per la zona limítrof entre Badia i Sabadell en el terme Municipal de Badia i per la presentació de 4 mocions per part del Grup Municipal d'ICV-EUiA


 La qüestió de la aprovació inicial de la modificació del POUM ocuparà bona part del Ple. La importància i profunditat de la reforma plantejada per l'equip de Govern ha de traduir-se en un intent d'incorporar-ne totes les sensibilitats possibles a la proposta. L'abast del terreny afectat (un 20 % del territori del municipi) i la importància de la zona a transformar fa que d'aquesta transformació que es proposa depenguin bona part de les futures polítiques urbanístiques i de creixement de Badia. Si bé a la Junta de Portaveus de dijous, Argueta, en representació d'ICV- EuiA, manifestava l'abstenció com a posició del nostre Grup Municipal, els darrers i intensos contactes negociadors han acostat força les posicions entre ICV i el govern municipal. Això vol dir que l'aprovació inicial de la modificació no és encara segura, tot i que s'està treballant per arribar a un acord que ho possibiliti.
Per ICV la modificació dels usos d'aquest terreny per a fer-hi equipaments comercials i industrials, tot requalificant terrenys, és una oportunitat que permetrà generar ocupació i recursos per al municipi, alhora que millorarà el paisatge d'una zona actualment abandonada. Per una altra banda, el tractament que el projecte fa del Riu Sec, la proposta de certs nous vials, l'escassedat de zones verdes i la necessitat de controlar els processos de repar-celació per part de l'ajuntament són encara punts de diferenciació entre l'equip de govern e ICV. A més a més, Eusebio Argueta, ha fet una forta reclamació de la necessitat d'obrir un important procés de participació i informació a la ciutadania abans de l'aprovació definitiva del projecte seguint criteris de "transparència, simplicitat i austeritat en el procediment utilitzat".

Per una altra banda, ICV presentarem 4 mocions : una en defensa de un referèndum pel canvi constitucional proposat pel PSOE i PP, una segona de rebuig als canvis introduïts en les PIRMI pel govern de la Generalitat que farà més difícil el seu accés, alhora que va criminalitzar els receptors actuals, la tercera moció a favor del tancament de la central nuclear d'Ascó ara que la seva llicència s'acaba i una altra en contra de les retallades en educació i les escoles municipals de música. Alhora, ICV presentarem una moció conjuntament amb CiU en defensa del model d'Immersió lingüística de l'escola catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada