dimarts, 20 de setembre del 2011

ICV es reafirma en la necessitat de convertir l'actual Conveni de Finançament amb la Generalitat en llei alhora que es compromet amb el Govern Municipal a reclamar els deutes pendents.



La notícia apareguda ahir sobre les greus dificultats de tresoreria que pateix el consistori de Badia a causa d'un deute de 4 milions d'euros per part de la Generalitat ha fet que Eusebio Argueta hagi mantingut converses amb l'alcaldessa Eva Menor per informar-se de primera mà de la situació real i l'abast de la noticia. ICV, mitjançant el mateix Argueta, ja havíem demanat el passat 5 de setembre un informe sobre la situació del deute viu, l'execució del pressupost actual i l'estat del tancament de l'exercici de 2010. La notícia de les dificultats de tresoreria ha vingut a confirmar la importància que ICV sempre ha donat al control de les despeses en un ajuntament on és molt complicat fer créixer els ingressos. De fet, l'economia de Badia depèn en excés de les transferències d'altres institucions i és incapaç de generar recursos propis. Això sempre ens ha fet ser molt restrictius en la despesa, prioritzant la despesa social i les partides per lluitar contra els efectes de la crisi, alhora que sempre hem defensat la supressió de tota partida supèrflua.

L'actual conveni de finançament, el qual ICV fa anys que reclama la seva conversió en llei, significa en la pràctica una aportació del 15% del pressupost per al serveis NO OBLIGATORIS per part de la Generalitat. Si bé amb l'actual conveni cada any rebem uns 100.000 € menys per aquesta partida, el conveni tenia la virtut de capitalitzar l'ajuntament amb la transmissió sense càrregues de terrenys tot donant temps, mitjançant la seva conversió en llei, per a que Badia aconseguís equilibrar el pressupost mitjançant recursos propis. I Badia fins l'actualitat, i això si que ha estat responsabilitat dels diferents governs del PSC, no ho ha aconseguit. Després d'aquest apunt, no és tolerable que la Generalitat no compleixi amb allò que cada any és compromet quan ratifica l'actual conveni. Per això, ICV restarà al costat de l'ajuntament de Badia per reclamar allò que ens deuen, tanmateix romandrem crítics quan creiem que no hem fet tot el que hauríem d'haver fet.

L'actitud fosca, la manca d'informació al respecte de la real situació del deute viu del nostre ajuntament és una queixa reiterada, malgrat que ignorada, per part d'ICV. Continuarem demanant una transparència en aquest aspectes que sempre s'ens han negat, alhora que restarem vigilants de quina manera es paguen els deutes a proveïdors. Fins la situació no torni a la normalitat, vigilarem quines partides seran traslladades, així si algun programa per a nosaltres prioritari, pateix un retall que el faci insostenible. Demanarem informació i restarem vigilants, alhora que tendirem la mà per ajudar en tot el que sigui possible per sortir de l'actual situació econòmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada