divendres, 30 de setembre del 2011

Les mocions de ICV-EUiA tenen l'aprovació de la majoria dels Grups municipals del Ple

ICV-EUiA ha presentat tres mocions al ple. La primera moció demanava un referendum per a que la ciutadania es posicioni sobre la modificació de la Constitució Espanyola va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups, excepte el PP que es va abstenir. Una segona moció en la que instava al govern de la Generalitat a reconsiderar els nous requisits i funcionament per accedir al Programa d'Inserció de Renda Mínima (PIRMI) que va ser aprovada amb el vot positiu de tots els grups excepte el de PXC, una segona en defensa del PIRMI i criticant la manera com l'actual govern de la Generalitat. Aquesta moció critica que el nou decret endarrereixi el pagament d'aquest ajut a les persones més necessitades i incrementa la despesa a les administracions locals i comarcals.
El Grups Municipals de l'ajuntament de Badia del Vallès que van votar favorablement considera que el PIRMI és un bon programa que cal millorar des del consens i que ha d'evolucionar per adequar-se més a la realitat actual, adaptant els ajuts a la diversitat de situacions socials que es plantegen, fugint de la criminalització de les persones participants en el programa i evitant el manteniment de possibles situacions irregulars d'alguns/es perceptors/es de la PIRMI amb un major nombre de professionals d'acompanyament i suport.
La tercera i darrera moció presentada per ICV-EUiA va ser aprovada amb 6 vots a favor (AEB; ICV-EUiA i CiU) i 11 abstencions (PSC ,PP i PXC) es manifestava en contra de l'allargament de la llicència de funcionament de la central Nuclear d'Ascó, recenment aprovada pel Ministeri d'indústria.
De forma conjunta, els grups de CiU i ICV-EUIA vem presentar una moció en suport al model educatiu català que va estar recolzada amb 13 vots a favor (PSC, AEB, ICV-EuiA i CiU) i 4 abstencions (PP, PXC). El text defensa l'èxit del model d'immersió lingüística a l'escola catalana , ja que promou i garanteix un model de societat cohesionat i d'igualtat d'oportunitats. D'aquesta manera, es rebutgen les sentències del Tribunal Suprem espanyol i la interlocutòria del TSJC que intenten imposar la fi del sistema d'immersió lingüística en les escoles catalanes.
El Grups Municipals van rebutjar, amb l'abstenció del PP i el vot negatiu de la resta, una moció presentada per PXC que instava al govern de l'estat a no signar el conveni bilateral amb el marroc, un conveni que atorgaria el vot a les eleccions locals als immigrants marroquins. L'Associació per a la promoció del Comerç Just i Alternatiu de Badia del Vallès, la Asociación de Apoyo al Inmigrante i SOS Racisme Catalunya, van demanar la paraula per intervenir en aquest punt, llegint i repartint entre els assistents un manifest dirigit als regidors i regidores de l'Ajuntament instant-los a "lluitar contra el racisme i la xenofòbia".  La intenció dels integrants d'aquestes associacions redactores d'aquest manifest és el de "plantar cara a la proclama incendiària i racista que el regidor de PXC faci a la sala de plens com a representant públic".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada