dimecres, 20 de juliol del 2011

Badia en lluita pel tancament de les urgències nocturnes

Dues multitudinàries manifestacions dilluns 18 i dimarts 19 han recorregut els carrers de Badia per reclamar la restitució dels servei d'urgències nocturn al CAP Badia. El recorregut iniciat al CAP i amb finalització a la Plaça Major va transcorrer en un ambient festiu i reivindicatiu d'una ciutadania disposada a lluitar fins el final per aconseguir la restitució total del servei d'urgències. Els responsables de Salut del Vallès Occidental han informat de l'ampliació fins les 12 de la nit el servei d'urgències. Aquest nou horari no és suficient per donar un servei necessari a un municipi de quasi 15 000 habitants sense transport nocturn. Això va quedar palès la nit del 18 al 19 quan el nombrós grup de veïns i veïnes que es van tancar al CAP van ser testimonis de la necessitat de tenir urgències a Badia. Els arguments economicistes sobre la rendibilitat d'un servei escassament utilitzat no poden tenir força quan serveis de salut es tracta. El nostre parer és que una única atenció d'urgència que pugui salvar una vida ja justifica la despesa de tot el servei.
ICV recolza la lluita dels veïns i els encoratja a continuar. Les organitzacions polítiques continuarem treballant des de l'àmbit institucional fins aconseguir la restitució de les urgències: estem convençuts/des que entre tots/es ho aconseguirem. En aquesta línia de treball, a més de la carta conjunta enviada al Conseller de Sanitat, el sr Boi Rui, ICV ha proposat la creació d'una taula de tots els grups parlamentaris per estudiar el cas particular del CAP Badia.
Per altra banda, el moviment 15-M i l'AAVV de Badia han convocat a una altra manifestació el proper dimarts 28 a les 18:30 hores que partirà des de la Plaça Major.

ICV us encoratja a participar-hi perquè res està escrit i el futur sempre resta obert.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada