diumenge, 10 de juliol del 2011

ICV-EUiA considera "inacceptable" l'actuació policial a Plaça Catalunya i demana una rectificació "immediata" de Felip Puig

Joan Herrera es pregunta la perillositat que implicaven els objectes requisats i acusa a Felip Puig de "morir-se de ganes" d'intervenir sense utilitzar abans la mediació.

El secretari general d'ICV, Joan Herrera i el coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, han coincidit en qualificar "d'inacceptable" l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant aquest matí i migdia a Plaça de Catalunya. "Han generat un problema d'on no n'hi havia", ha dit Herrera per la qual cosa ha assegurat que "no podem dir que sigui un Govern responsable". "Demanem una rectificació immediata del conseller i del Govern", ha afegit. "En Mas i el conseller d'Interior es van comprometre a no intervenir mentre el comportament de la gent de l'acampada fos cívic i participatiu", ha recordat el dirigent ecosocialista i ha acusat al conseller d'Interior, Felip Puig, de "morir-se de ganes" d'intervenir sense cap mena de mediació ni de diàleg.
Per tot plegat, Herrera ha demanat la compareixença del conseller Felip Puig perquè expliqui "perquè no ha buscat alternatives ni perquè no ha dialogat". "Quina és la perillositat d'un ordinador, de milers assignatures?"  ha preguntat Herrera que també ha demanat "en base a quina legalitat" s'han requisat aquests béns i n'ha demanat la "restitució immediata".
Per la seva banda, el president d'ICV a Badia del Vallès, Eusebio Argueta,  ha qualificat "d'injustificable" la vulneració de la llibertat d'expressió i del dret de reunió i ha mostrat tot el seu suport per la indignació de tots aquells ciutadans i ciutadanes davant de les injustícies socials en la sortida de la crisi econòmica. "No s'ha produït cap comportament que justifiqui l'actuació policial d'aquest matí", ha afegit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada