divendres, 15 de juliol del 2011

Declaració Institucional entorn el tema de la Sanitat Pública

 Carta dirigida al conseller de Sanitat pels grups municipals de l'Ajuntament de Badia del Vallès pel que fa al tancament de les urgències nocturnes i la reducció de servei de les ambulàncies:
Benvolgut Conseller,
La reorganització plantejada a la Sanitat Pública a la comarca del Vallès Occidental farà que des del 18 de juliol, el Centre d'Atenció Primària de Badia del Vallès deixarà de prestar el servei d’urgències de 24 hores, passant a ser el nou horari de 8 del matí a 8 del vespre. Les urgències fora d’aquest horari hauran de ser ateses als centres sanitaris CUAP Ripollet, CUAP Sant Fèlix i a l'Hospital de Sabadell, Parc Taulí, o bé mitjançant el servei d’urgències domiciliaries 061.
Alhora, el servei d’ambulàncies patirà una reducció de 64 hores al nostre sector sanitari. Això comportarà que, de les dues ambulàncies que hi ha físicament a Badia, una passi a donar servei de 5 del matí a 10 de la nit i l’altre quedi com està, les 24 hores, afectant de forma important al servei que es dóna a la població i la qualitat d’aquest servei, tenint en compte que la situació es veurà agreujada pel tancament de 4 sales a l' Hospital de Sabadell, cosa que provoca un drenatge més lent en les ambulàncies que arriben, fent que quedin retingudes allà fins que s’atén al malalt endarrerint, encara més, la seva atenció.
La nostra població té una dificultat afegida que ens diferencia d’altres ciutats metropolitanes pel que fa als desplaçaments mitjançant transport públic, sobretot en horari nocturn. Aquesta situació d’aïllament per la inexistència de transport públic nocturn farà que part de la nostra ciutadania, bé per la seva edat avançada, bé per la seva situació socioeconòmica (que els impedeixi tenir vehicle privat) es veurà impossibilitada, donada la manca de transport públic, a anar als centres CUAPS de Sabadell o Ripollet. Aquests problemes de mobilitat s’agreugen, a més amb la reducció del servei d’ambulàncies, dificultant més encara el accés de part de la nostra ciutadania al servei d’urgències, limitant, per tant, el seu dret a rebre l’atenció sanitària que necessiten.
La desaparició dels serveis d’urgència a diverses localitats vallesanes empitjorarà la qualitat de l’atenció sanitària pel col·lapse que patiran els serveis d’urgències de l'Hospital de Sabadell i dels CUAP Ripollet i CUAP Sant Fèlix.
Per tots aquest motius, en nom de la corporació que represento, i amb el recolzament de tots els grups amb representació en el consistori, manifesto el nostre rebuig a les mesures que afecten la qualitat de la sanitat pública al nostre municipi. Això és encara més important si considerem la salut com un dels pilars de l’estat del benestar; mai com un negoci regit estrictament per criteris econòmics estadístics.
És per això que demanem al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que reconsideri aquestes decisions, en concret al que es refereix al CAP Badia per la situació abans esmentada, al mateix temps que expressem el nostre suport a la tasca que porten a terme al CAP Badia i als treballadors i treballadores del Servei d'Emergències Mèdiques.
Tant mateix, manifestem la nostra ferma voluntat de vetllar per la defensa, en benefici dels ciutadans i ciutadanes de Badia de Vallès, del servei de sanitat pública del nostre municipi.
També volem manifestar la nostra voluntat de diàleg i corresponsabilitat en la recerca d’una solució que permeti compatibilitzar l’ajust pressupostari amb el manteniment de la qualitat del servei, per la qual cosa, demanem a la conselleria de salut que obri una taula de debat entre representants de la conselleria i de l’ajuntament per tractar conjuntament possibles solucions alternatives a les proposades per CATSALUT.
Cordialment,


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada