diumenge, 10 de juliol del 2011

ICV va proposar al ple la disminució del 15% dels salaris dels càrrecs electes i de confiança i d'un 10% de les aportacions als Grups Municipals per a la present legislatura

La proposta de ICV de retribucions per a la legislatura no obté el suficient recolzament de la resta de Grups Municipals i les retribucions van quedar congelades.

La voluntat d'arribar a acords durant la present legislatura va ser present durant el primer ple de l'actual legislatura. El ple extraordinari celebrat el 29 de juny va servir per debatre sobre l'organització del govern, la celebracions mensuals dels plens, l'estructura i peridicitat de les tres comissions informatives i les retribucions dels càrrecs electes i de confiança i de les aportacions als grups municipals per al seu normal funcionament. Tot i reconèixer que els salaris dels càrrecs electes a Badia sempre han estat baixos comparant-los amb d'altres municipis, Eusebio Argueta va defensar la proposta d'ICV de "disminuir-los en un 15% per a l'actual legislatura". La proposta acompanyada d'una baixada del 10% de les aportacions als Grups Municipals i de la disminució de 3 a 2 càrrecs de confiança i de 4 a 1 els càrrecs a dedicació exclusiva està justificada per la necessitat de donar exemple a la ciutadania davant l'actual situació de crisi econòmica. Aquest "gest" vers els que més pateixen les conseqüències de l'atur i la crisi dels nostres representants municipals podria haver-se transformat en una partida pressupostària destinada a un pla social local com demanaren d'altres Grups Municipals. Argueta, després de reconèixer que els salaris dels càrrecs electes i els càrrecs de confiança no són el principal problema de les finances locals, va mantenir la nostra proposta de reducció de sous i aportacions. La proposta de congelació dels salaris proposada per la resta de Grups Municipals , a excepció de l'AEB, no ens va semblar prou satisfactòria per al moment actual i finalment ICV ens vam abstenir en aquest tema, tot i haver-hi donar suport a molt d'altres durant la sessió plenària.
Breument, la nostra proposta passava per adequar les retribucions a les actuals circumstàncies de crisi i crispació social vers la política seguint els criteris següents:

  1. Reducció d'un 15 % de les retribucions del càrrecs electes (excepte alcaldessa 10%).
  2. Reducció del 10 % de les aportacions al grups municipals.
  3. Disminució de 4 a 1 les dedicacions exclusives. Augmentar de 2 a 3 les dedicacions a temps parcial.
  4. Reducció de 3 a 2 els càrrecs de confiança.
  5. Reducció del 15% del sou dels càrrecs de confiança.


Això hagués pogut suposar un estalvi d'uns 150000 € anuals (600000€ a la legislatura) que podríem haver dedicar a un programa social acordat entre els grups municipals, la societat civil i les associacions badienques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada