diumenge, 10 de juliol del 2011

ICV demanarà una reunió urgent amb l'equip de govern municipal per abordar el tancament de les urgències nocturnes al CAP de Badia


La noticia de la desaparició del servei nocturn d'urgències al CAP Badia com a resultat de les retallades en l'àrea de salut del Govern de la Generalitat ha fet que ICV demani una reunió amb els responsables de salut del govern municipal per a veure quines mesures es poden emprendre davant aquest fet. El fet és que des del Servei Català de la Salut s'ha informat que el CAP de Badia del Vallès tindrà un horari de servei de les 8 del matí a les 8 del vespre, de dilluns a diumenge els 365 dies a l'any des del proper 18 de juliol. Això significa que els serveis d'urgències a partir de les 20 hores desapareixen i que els ciutadans que ho necessitin hauran de desplaçar-se fins a Sant Felix (Sabadell) o Cerdanyola-Ripollet, centres ara anomenats com a CUAPS.
La desaparició d'aquest servei nocturn d'urgències en una població de 14.000 habitants, mancada de transport públic nocturn i amb una població de gent gran molt nombrosa sense possibilitats de mobilitat en vehicle privat ens sembla per a ICV una disminució greu de l'accés als serveis sanitaris en igualtat d'oportunitats. L'estalvi de 40 milions d'euros que amb aquesta mesura vol aconseguir el govern de CiU no compensa el desgavell personal que significarà pels més pobres (sense recursos per tenir cotxe privat), els més grans o les persones amb discapacitats.
¡NO AL TANCAMENT DEL SERVEI NOCTURN D'URGÈNCIES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada