diumenge, 10 de juliol del 2011

Una legislatura per buscar consensos

Els resultats electorals del passat 22 de maig han fet de la necessitat de pactes el millor instrument per a garantir la governabilitat a Badia del Vallès durant la present legislatura. La nova situació política amb el PSC com a força més votada, però sense la majoria de la passada legislatura, ens va fer entendre des de bon principi que caldran acords i pactes per a tirar endavant els principals reptes de Badia.

Configurar un govern estable ha de ser tasca del partit més votat en democràcia. I així el PSC va iniciar contactes amb nosaltres per intentar configurar un govern municipal. Des de l'inici dels contactes, ICV vam formular la nostra intenció de formar part d'un govern estable, basat en la transparència, l'eficàcia, l'austeritat, en la confiança mútua amb l'objectiu de fer polítiques d'esquerres per afrontar la difícil situació que tindrem els propers anys. Els contactes ocorreguts en un ambient positiu i constructiu no van arribar a donar l'objectiu inicial. Malgrat tot, durant el procés varem trobar punts de vista coincidents en temes importants per Badia pels propers anys.

ICV-EUiA creu que mitjançant el diàleg honest fonamentat en la confiança mútua serà possible arribar als acords necessaris en temes bàsics pel nostre municipi i, de retruc, pels badiencs i badienques. I amb aquesta creença encetem aquesta nova i complicada legislatura a on estenem la mà al futur govern de la ciutat per ajudar i treballar a on ens sigui possible pel benestar dels badiencs/ques, fent política des dels valors socials que generin credibilitat i confiança a la ciutadania.

Temes com el desenvolupament del PGOU, l finançament del municipi, l'aprovació dels pressupostos, la reclamació d'infraestructures promeses per d'altres administracions, el desenvolupament del pla d'infraestructures esportives i la creació d'un pla integral de serveis a les persones necessiten d'una certa estabilitat institucional per la seva importància. ICV-EUiA, com a força responsable en la defensa dels interessos dels badiencs, farà tot el possible per arribar-hi a acords sempre i que aquest es mantinguin dintre de l'ambient d'honestedat i transparència necessaris. D'inici, i com a conseqüència d'aquest plantejament, ICV es proposa facilitar la investidura de l'alcalde/sa i la formació de l'equip de govern amb l'objectiu de que comencin a treballar el més aviat possible en la llarga llista de temes a solucionar en Badia.

ICV de Badia del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada