divendres, 20 de maig del 2011

Comunicat d'ICV de Badia davant la decisió de la Junta Electoral Central (JEC)

EXIGIR MÉS DEMOCRÀCIA NO POT SER ILEGAL
No podem entendre com a algú li pot passar pel cap que es pugui prohibir debatre i mobilitzar-se precisament en plena campanya electoral, que hauria de ser un dels màxims moments de debat i mobilització política. Per això,  la decisió de la JEC de prohibir les concentracions és una aberració i un error que va contra el sentit comú democràtic. La Constitució espanyola estableix en l’article 21 que “es reconeix el dret de reunió pacífica i sense armes. Per a l’exercici d’aquest dret no caldrà autorització prèvia”.
A més, creiem que és un error perquè les concentracions s’estan realitzant de forma absolutament pacífica i cívica. Es tracta de ciutadans i ciutadanes que estan exercint lliurement els drets democràtics a reunir-se, uns drets que en cap cas poden quedar en suspens.  ICV de Badia considera que paradoxalment la decisió de la JEC és la que pertorba el normal desenvolupament dels dies previs a les eleccions i no les concentracions, que s’estaven celebrant amb absoluta normalitat.

Considerm que és una aberració que la JEC vulneri la llibertat d’expressió i reunió.  Va contra el sentit comú democràtic deixar en suspens un dret constitucional fonamental com la llibertat d’expressió precisament en període electoral. És insòlit i un contrasentit que posa en evidència una concepció anacrònica de les llibertats, impropi d’un país democràtic. Les concentracions no afecten al procés electoral, no s’han fet crides a votar per una o altra formació política ni a l’abstenció i en cap cas alteren el lliure exercici del vot.  A més, no és la primera vegada que es produeix una situació d’aquestes característiques. El Tribunal Constitucional hauria de deixar clar, d’una vegada i davant la Junta Electoral, la seva doctrina avalant la celebració de manifestacions durant la jornada de reflexió. (2006, manifestació dels Mossos d’Esquadra la vigília de les eleccions al Parlament i STC de 2010 anul·lant decisió de TS per prohibir actes el dia de la dona la jornada de reflexió de les eleccions andaluses)
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Davant la possible actuació de les forces de seguretat, exigim al departament d’Interior de la Generalitat que no hi hagi ordres de desallotjaments allà on hi hagi concentracions i que interpreti l’acord de la JEC de forma que permeti garantir els drets i llibertats de la ciutadania.
En definitiva, ICV de Badia ens solidaritzem amb les concentracions, que considerem legítimes i justificades i com sempre hem fet,  defensarem els drets de la ciutadania a la llibertat d’expressió i de reunió.

ICV de Badia del Vallès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada