dimarts, 17 de maig del 2011

Debat electoral a l'Auditori Municipal

El debat entre els candidats i candidates a les eleccions muncipals amb representació al consistori començarà a les 19.30 hores i tindrà tres blocs temàtics.

El  debat és per a ICV una bona oportunitat per a que els ciutadans/nes de Badia puguin contrastar les diferents propostes abans de decidir el seu vot el proper diumenge 22. Eusebio Argueta centrarà la seva proposta en l'educació i la formació, els serveis socials i la inversió en tecnologies i infraestructures "verds" com a millors respostes davant la crisi actual. En concret, Argueta desgranarà les propostes de fer de El Molí un "veritable" Centre de Formació Ocupacional en cursos amb sortides professionals, relacionats amb el sector serveis i de la salut, instal·lant-hi un Viver de Microempreses i cooperatives, centre d'aprenentatge per a generadors d'empreses i de formació sindical pels treballadors/res. L'atur com a centre de tots els nostres esforços passa per tenir bons centres de formació a prop, on els treballadors/es que es formin tinguin ajudes en beques, menjadors escolars pels fills i ajudes per atendre a les persones al seu càrrec. Argueta proposarà un municìpi en marxa contra l'atur tot afavorint les oportunitats com per exemple: possibilitar l'obertura de nous negocis a Badia a locals de difícil lloguer sense pagar lloguer pels mateixos durant un període de 6 mesos.

Lluitar contra el fracàs escolar i l'absentisme mitjançant grups de mediació i ajuda mutua, més hores de reforç escolar i reconeixement públic dels alumnes amb bons resultats acadèmics és una altra cara de la mateixa moneda. Aquesta serà la línia de mesures proposades per ICV en aquest tema.

A nivell d'urbanisme les principals propoestes seran: impulsar la construcció del Tramvallès, no traslladar el poliesportiu extern, reformant-lo i fent-lo més petit; reordenar els horts fent un passeig fluvial al voltant de Riu Sec, urbanitzar per a sòl comercial i verd la façana amb Sant Pau de Riu Sec seguint la trama que allà s'hi farà, però respectant el Riu i els espais verds que possibilitin millorar la qualitat de vida dels badiencs, rehabilitar l'edifici Antonio Machado per a l'ús de les entitats associatives i fer espais verds i  equipaments per a la Brigada d'obres i la grúa municipal a l'edifici i els patis de l'antiga escola l'Empordà, reordenar el Parc Joan Oliver i l'entrada de l'esglèsia fent-ne un espai viu i sense cap barrera arquitectònica.

Organitzar Serveis per a les persones des d'una perpectiva interdiscilinar a on invertir-hi recursos amb eficiència i objectius clars. Es tracta d'ajudar tothom que ho necessiti, però valorant i actuant de manera més precisa, més pràctica amb l'objectiu que aquesta ajuda sigui temporal, un impàs de temps en la vida de les famílies. Es tracta d'evitar la institucionalització de les persones als serveis socials, perpetuant-ne la seva dependència. Argueta exposarà què s'ha de treballar conjuntament entre mestres, metges, infermeres, formadors i treballadors socials amb les families amb menys recursos per a orientar-los en la seva sortida de situacions difícils.

Tot això i més seran les propostes defensades per Eusebio Argueta en representació d'ICV-EUiA. Si en voleu sentir més, serà demà a partir de les 19:30 hores a l'Auditori Municipal.

Vine, informa't, reflexiona i després actúa: t'hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada